Wie ben ik?

Oer-lekker eten

Echt eten, echt lekker en eenvoudig

Wie ben ik?

Hallo, welkom hier! Ik ben Candy, creatieve vrouw, echtgenoot, moeder. Getrouwd met de beste man die ik me kan wensen. Moeder van 3 zonen: Diddy (19 en net het huis uit), Lex (15) en Lou (bijna 13). Na 15 jaar werken in de ICT-sector was ik toe aan een carrière-switch, en zit ik nu terug tussen de schoolbanken: ik studeer voor kleuterjuf en begin aan het 3de jaar. Ik hou van breien en haken, ik maak zelf zeep en natuurlijke schoonheidsproducten als ik tijd heb (of als de zeep bijna op is dus). Ik hou van koken (en eten) en bakken en ik ben een gediplomeerd bakker. Ik doe CrossFit en boogschieten (begonnen met recurve, nu aan het overschakelen naar een barebow jachtboog).

 

In 2012 heb ik mijn leefstijl flink aangepast: het begon als een diëet (paleo, granenvrij), maar dankzij de aanpassing in mijn voeding en levensstijl ben ik niet enkel al een heel deel overtollige kilo’s kwijt geraakt (al mag er gerust nog wat af!), maar heb ik ook de symptomen van een auto-immuunziekte (fibromyalgie) onder controle gekregen. Vooral dat laatste heeft mijn leven veranderd, en maakt het nu mogelijk om mijn droom om kleuterjuf te worden waar te maken! Geen pijn meer alle dagen, geen zware medicatie meer, niet steeds moe-moeder-moest meer, wat een bevrijding.

 

Wat er nog meer veranderde buiten mijn voeding? Ik probeer genoeg te slapen (minstens 8u/nacht), regelmatig buiten (in de natuur) te komen, en ik loop 24/7 altijd-en-overal op blote voeten, als dat enigszins kan. Voor school en in situaties die wel schoeisel vereisen draag ik ‘minimalistische schoenen’, zoals Vibram 5-fingers (ja, die rare schoenen met tenen), Xero-shoes (ik heb de DIY-kit, dus zelf geknoopte) of andere schoenen met zo dun mogelijke zool. Sinds ik geen ‘normale’ schoenen meer draag heb ik geen last meer van gewrichten als enkels, knieën, heupen en lage rug. Ik doe zelfs CrossFit bij CrossFit Antwerpen (ook op blote voeten, ja). Ik heb een dubbele hernia, maar dankzij mijn coaches (en de nodige zelfkennis ondertussen: géén situps, géén crunches, goede houding gaat voor veel gewicht of snellere tijd) houd ik die zo goed mogelijk onder controle. Ik ben na verschillende jaren nog steeds niet goed (ik kan niet 1 pull-up, en na 10 burpees ben ik echt wel dood), maar ik doe het niet om me aan anderen te spiegelen. Ik doe mijn best, en dat variëert van dag tot dag. En daar kijkt niemand me scheef voor aan!

Wat kan je hier vinden?

Recepten voor ècht eten, zelf bereid met natuurlijke, gezonde ingrediënten. Eten dat voedt, en niet vult. Soms paleo, soms primal, altijd glutenvrij!

 

Dankzij de bakkersopleiding heb ik een goede basis om vele recepten aan te passen en glutenvrij/paleo/primal te maken. Deze recepten deel ik helemaal gratis en voor niets met jullie. Wil je een recept delen op jouw blog/facebook pagina/sociale media? Zorg er dan steeds voor dat je een link naar het originele recept van mijn blog plaatst! De recepten op mijn pagina mogen niet verkocht worden. Gebruik van de foto’s/recepten op mijn blog is niet toegestaan zonder mijn toestemming.